NK BLED gradi v našem okolju močnejšo zavest o nogometu saj se dobro zaveda, da je nogomet najbolj priljubljena igra na svetu. Vodstvo NK BLED sestavlja tim optimistov, ki z veliko volje in strokovnim znanjem gradi filozofijo na temeljih:

Zagovarjanje zdravega načina življenja Vsak človek potrebuje gibanje, ki je takorekoč zasvojenost vsakogar. Šport že sam po sebi daje zdrav odnos do udeleženca. Zraven sodi še zdrava prehrana, bistra glava ter zdrav duh v zdravem telesu.

Prijateljstvo V klub smo včlanjeni vsi, ki imamo radi nogomet ob katerem krepimo trdne prijateljske vezi znotraj kluba in v odnosih do zunanjih simpatizerjev ter navijačev našega kluba, kakor tudi do drugih športnikov. Socialnost Ni ga čez druženje ob igri. Večkrat se člani skupaj z našimi simpatizerji družimo tudi ob igrišču (letovanja, pikniki, ipd.). V klubu radi navijamo tudi za druge in tako nogometaši hodimo na različne tekme saj podpiramo vse športnike, ne glede na panogo.

Prepoznavnost Naš klub se že od leta 1938 predstavlja v dresih plave barve in grbom z nogometno žogo v sredini. V zadnjem času vse več pozornosti namenjamo prepoznavnosti tudi s pomočjo medijev preko lokalne televizije in radia. Organizacija tradicionalnega turnirja Blejko z močno mladinsko konkurenco je že stalnica.

Priljubljenost Zmaga nima pomena, kadar jo slaviš sam. Najsi gre za peščico klubskih entuziastov ali skupino navijačev ob igrišču – klub močno ceni vsakogar, ki vanj verjame in se želi zahvaliti vsem, ki mu pokažejo, da na zastavljeni poti ni sam.